Taktik Savaşları 9.19 Metası

Silahşör/Vahşi: 
tft 9.19 s-tier, tft 9.19 best comp, meta build, gunslinger, wild

   Yeni yama notlarıyla birlikte Giant Slayer - Dev Katili eşyalı silahşörler büyük ses getirecek gibi gözüküyor. Artık 9.19 yamasıyla birlikte hiçbir eşya "kullanıcının vuruşlarından kaçınılamaz" etkisini vermeyecek. Bu etkiyi alabilmemizin tek yolu ise 4 adet vahşiyi takımımızda bulundurmak olacak. Yordle kompları veya Hayalet Dansçı eşyalı birimlere karşı bir sıkıntı çekmemek adına silahşör takımızın yanında 4 vahşi bulundurarak hem bu durumdan kurtuluyoruz hemde verdikleri biriken saldırı hızı etkisi ile Guinsoo'nun Hiddeti eşyasını kullanma gerekliliğini ortadan kaldırmış oluyoruz. Bu takım kompozisyonunda çok fazla yenile tuşunu kullanmak zorunda da değilsiniz. Vahşi birimleri 1. seviyede de kullansanız 3.seviyede de kullansanız değişen pek bir şey olmayacak. Vahşi etkisini silahşörlerinize vermeleri yeterde artar. Ayrıca Tris, Luci ve Graves'inde 3.seviye olmalarına gerek yok 2.seviye olmaları yeterde artar bile. Bu kompta önemli olan şey ne kadar Giant Slayer (TEK Kılıcı + Nişancı Yayı) eşyası yaptığınız. Seçme ekranlarında bu iki oluşturma esyasını alamıyorsanız Dev Kemeri veya Zincir Yelek almaya çalışın, Kırmızı Güçlendirme de bu komp için önemli bir eşya.
   Başlangıcı nasıl yaptığınızın bir önemi yok, bulduğunuz birimlerden en güçlü tahtayı oluşturmaya çalışın. Silahşörlerinizi 2.seviyeye getirmek için kayacıllara kadar para harcamadan bekleyin, bu sırada şansınız sayesinde hiç roll yapmadan birimlerinizi 2.seviyeye getirdiyseniz tek yapmanız gereken ihtiyacınız olan eşyaları oluşturmak ve para biriktirmek. 3. seviye için uğraşmanız size faydadan çok zarar verecektir çünkü bu kompta önemli olan erken seviye 7 olup Gnar ve Jinx'i bulana kadar roll yapmak bulduktan sonra ise 2. seviyeleri için uğraşmadan tekrar para biriktirip 8. seviye olmak ve 4 vahşi ve 4 silahşörü kullanmak. Bu noktada 8. seviyede kalıp Jinx ve Gnar'ı 2 seviyede yapmak veya 9. seviye olup bir an önce Jayce'i koyup hem şekil değiştirici hemde hextech etkilerini almak tamamen sizin tercihinizde.  

Yeni Hiçlik Kassassin: 

   9.18 yamasında ezberlediğimiz bir komp olan Hiçlik Kassassin, Hiçlik özelliğinin biraz değişmesiyle bazılarınız için kafa karıştırıcı olabilir ama hala aynı güçte ve hemen hemen aynı mantıkta kurulmakta. Bildiğiniz üzere hiçlik etkisi artık seçkin etkisi gibi 2 ve 4 adet birim kullanıldığında etkin oluyor. 2 birimde sayede 1 hiçlik birimine 4 birimde ise bütün hiçlik birimlerinde aktif hale geliyor. Bu nedenle artık oyun başı 3 yerine 2 hiçlik birimi ile oynamak daha mantıklı. Bu iki biriminde Kha'zix ve Kassadin olması gerekiyor. Eşyalarda ise hiçbir değişiklik yok, Kassadin 6 suikastçı ve 2 hiçlik bulunan bir kompta Youmuu ve Bombardıman Topu ile hala tek atıyor.
   Oyun başında 4. seviyede oyun alanınızda 2 hiçlik (Kassa ve Kha) ve 3 suikaştçı (Kha, Zed, Pyke) kullanarak 9.18 e göre daha güçlü oluyorsunuz. Artık 5. seviyeye kadar daha az can kaybediliyor. Kayacıllara kadar altın biriktirip kayacıllardan sonra roll yaparak Kassadin'i 3.seviyeye getirmek çok önemli, tabi burada şans faktörü çok önemli ama bu noktada en azından 2 tane 2.seviye Kassadin'e sahip olmanız gerekiyor. Tabi bu sırada Rek'sai ve diğer suikastçıları bulmanızda önemli. Eşya önceliğiniz ilk olarak Youmuu sonrasında Bombardıman Topu olsun. Kassadin'i 3.seviye yaptıktan sonra hiçbir şekilde para harcamayın. Bu noktadan sonra 50 altının üstünde kalacak şekilde 8.seviyeye gelmeniz gerekiyor. 8. seviye olduğumuzda 5 altınlık birim bulma şansımız %5 ve bu şans 4 goldluk birimler için %20 oluyor. Elimizdeki 50 gold ile Kai'sa, Akali, Cho'gath ve eğer kaldıysa 2.seviye yapamadığımız diğer birimleri bulmaya çalışıyoruz. Ninja etkisini kaybetmemek için Akali'yi Zed ile değiştirmeniz gerekiyor. Eğer Zed'den daha iyi verim aldığınızı düşünüyorsanız Akali bulmak içim harcayacağınız parayı Kai'sa ve Cho'gath için kullanabilirsiniz, ki eşya vermediğiniz taktirde Akali'den çok fazla bir verim beklemeyin hemen hemen Zed ile aynı hasarı vuracaktır. 
   Bu buildin güzel bir yanı var, o da 7. seviyede %2 şans ile veya seçim ekranından Kai'sa bulmak. Her oyunda bulamayacağınız bir şans ancak yinede ihtimaller dahilinde bir durum. Böyle bir durumda 8. seviye olmadan da buildinizi tamamlamanız mümkün. Aşağıdaki gibi bir takımla karşısında güçlü olmayacağınız çok az build vardır. Yinede 8. seviye olup Cho'garh bularak hem 5 biriminizle gerçek hasar vurabilir hemde dövüşçü özelliğini de aktive edip çok daha dayanıklı bir takıma sahip olabilirsiniz.

Kolcu/Buzul/Hayalet/Şovalye/Hiçlik/Dövüşçü:

   Yeni yama ile Kai'sa'nın tanıtılması ve  hiçlik özelliklerinin değişmesi ile zaten güçlü bir kompozisyon olan Kolcu/Buzul şimdi daha da güçlü bir hale geldi. Komp 9.18 yamasında ki haliyle hemen hemen aynı prensipte işliyor. Yine erken oyunda Vayne, Varus ve Ashe'den ikisini kullanıp 4 kolcuya ulaştığınızda hayalet ve şovalye etkileriyle oyunun orta safhalarını güçlü bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Oyunun sonlarına doğru Kai'sa bulup Vayne veya Varus yerine koyup çok daha güçlü bir kompa sahip oluyoruz. Bu komptaki ana taşıyıcımız yine Ashe, bu yüzden ilk önce ona odaklanarak eşyaları oluşturmamız gerekiyor, sonrasında bulduğumuz eşyaları Kai'sa bulana kadar Vayne'ye verebilirsiniz.

   Erken oyunu Kolcu/Şovalye/Soylu ile geçirmeye çalışın.

    Herkesten önce 6. seviye olup Ashe ve Kindred bulma şansımızı artırmak çok önemli. Ashe 5. seviyede de rahat bir şekilde bulunabilir ama sırf Ashe bulmak için 5.seviyede altın harcamak çokta iyi bir fikir değil. Dolayısıyla 5.seviyede fazla kalmadan hemen 6 olmaya çalışın. Eğer 6'da 4 kolcuyu da bulabilirseniz şu şekilde bir dizilim uygulayın:

   Kai'sa'yı bulmak için en iyi yol 8. seviye olup aramaktır. 6. seviyede Kindred hariç diğer birimlerinizi 2. seviye yaptıktan sonra 8. olana kadar altın biriktirin. Bu noktada ayrıca Braum ve Rek'sa ve Volibear bulmanız ve dışarıda bekletmeniz gerekiyor. Kai'sa bulduğunuz taktirde 9.seviye olana kadar 3 farklı şekilde oyunu oynayabilirsiniz. Birincisi; 4 kolcu, 4 buzul (Ashe dahil) ve Morde'yi kullanarak hem hayalet hemde şovalye etkisini kazanabilirsiniz. İkincisi; 4 kolcu, 4 buzul ve Rek'sai/Cho'gath kullanarak hem dövüşçü hemde hiçlik etkisini kazanabilirsiniz (Hiçlik etkisinin tamamen şans ile her el başı 2 hiçlik birminizden 1'ine gittiğimi unutmayın. Kai'sa nın almadığı hiçlik etkisi o turu kaybetmenize neden olabilir). Üçüncüsü ise; 4 kolcu, 3 buzul, Morde ve Rek/Cho kullanarak 9 olana kadar buzul etkisinin 2. seviyesinden feragat edebilir ve bu sayede şovalye/hayalet/hiçlik etkilerini alabilirsiniz. Bu üç kompu bir sonraki rakibinizi doğru tahmin ederek sürekli değiştirerek avantaj sağlayabilirsiniz.

Draven'in etten ordusu:
 tft 9.19 s-tier, tft 9.19 best comp, meta build, draven knight
   Bu kompta amaç tek hasar kaynağınız olarak Draven'i kullanmak ve etrafını tamamen bir et yığını ile örmek ve rakipleriniz bu et yığınını geçmeye çalışırken daha ona ulaşamadan Draven'in hepsini biçip yok etmesidir. Oyun başında Draven'e vermeniz gereken eşyaları toplayıp bu eşyaları Draven'i bulana kadar Vayne üzerinde kullanarak fazla can kaybetmekten kurtulabilirsiniz. Draven'a vereceğiniz eşyaları alamadığınız durumlarda ilk odağınız Braum için eşyaları tamamlamak olsun. Kendisi bazı durumlarda Dravven'den daha faydalı olabiliyor. Bu komp Yordle'lar tarafından kolay bir şekilde mağlup edilebilir. Bu durumu göz ardı etmeden oynamalısınız.
  Bu buildi tam anlamıyla tamamlamak için 7. seviyeye kadar kesinlikle arama yapmamanız gerekiyor gerekiyor. Elinize geçen tüm parayı saklayın. Sadece el başı gelen işe yarar birimleri alarak ilerlemeniz lazım. Hiçbir şekilde bir birimi 7 olmadan 3.seviye yapmaya çalışmayın. Erken oyunda 3 soylu ve 2 şovalye ile oynamak en mantıklı yol. 5. seviye oldığunuzda eğer Braum bulduysanız onu kullanın ama 6.seviyede eğer şans eseri Leona bulmazsanız Braum'u çıkarıp 4 şovalye ile devam edin.
tft 9.19 s-tier, tft 9.19 best comp, meta build, draven knight

   7 olduktan sonra Draven ve Leona bulmanız gerekiyor. Çok şanssız değilseniz bulmakta zorlanmazsınız. Benim önerim Draven ve Leona bulduktan sonra aramayı bıraknanız ve 8 olana kadar para biriktirmeye devam etmeniz. Bu noktada Luci ve Vayne'yi satıp ve halihazırda alanda bulunan 4 şovalyeye ek olarak Draven, Leona ve Braum'u oynamalısınız. 
tft 9.19 s-tier, tft 9.19 best comp, meta build, draven knight

  8.seviye olduğunuzda artık kendinizi tamamen aramaya verebilirsiniz. Bu noktada en azından Draven ve Sejuani'nizi 2.seviye yapmanız gerekiyor. Bu sırada Kayle bulma ihtimaliniz de artmış olacak eğer bir şekilde Kayle bulmayı başarırsanız Seju ve Kayle'yi Morde ve 8.seviye olmaktan edindiğiniz ekstra hakkınız yerine koyabilirsiniz. Böylece 3 soyludan gelen güçlendirmeyi de alarak öldürmesi zaten zor olan bir biriminizi daha da dayanıklı yapabilirsiniz. 
   Bu buildin güzel bi noktası da çok fazla kişinin 6 şovalye oynamaması dolayısıyla genelde ejderhadan önceki seçim ekranında tamamlanmış bir Şovalyenin Adağı eşyası alma şansınızın yüksek olması ve dolayısıyla 9.seviye olmak için uğraşmadan buildi tamamlayabiliyor olmanız.  

No comments:

Post a Comment

Featured Post

TFT 9.20 S-tier Comps 1

Wild Akali:      In 9.19 patch Akali got her powers back and with the impact of new items she became even stronger. After 9.20 she...

Popular